Ok
NL FR
Terug

03 / 07 / 2014

BBQ-chef in wording

De zomervakantie is volop aan de gang en onze tuinen worden overgoten door zonnestralen. Dan weten we allemaal hoe laat het is. Tijd om onze barbecue weer een prominente plek in de tuin te geven en met volle teugen te genieten. Wij geven je graag enkele tips om er een heerlijk ontspannende barbecue  van te maken.

 

Een goeie barbecue begint met een kwalitatief barbecuestel. Het model van Barbecook is een echte allrounder. Makkelijk verstelbaar in de hoogte, iets goedkoper, heeft een rechthoekige vorm en vind je bijna overal. Voor een ronde vorm raden we je een WEBER-model aan. Deze is niet verstelbaar in de hoogte, maar is wel perfect om je vlees te ‘roken’. Liever op en top professioneel? Dan is het Oklahoma Joe-model iets voor jou. Meteen de strafste barbecue uit het assortiment. Het toestel wordt dan ook niet voor niets de Rolls Royce onder de barbecuetoestellen genoemd. De barbecue is zowel geschikt voor klassiek barbecueën, grillen als roken. Voor het hogere prijskaartje krijg je in ieder geval veel terug en je waant je meteen een ervaren masterchef.

Zie je door het bos de bomen niet meer door al die verschillende types houtskool? Gewone houtskool voldoet vaak meer dan genoeg, vind je overal en is typisch goedkoper. Nadelen zijn wel dat het sneller opbrandt en er geen geconcentreerde warmte is, waardoor gelijkmatig bakken iets moeilijker wordt. Met COCOS-briketten heb je dit probleem niet. Het prijskaartje is dan wel hoger, maar ze branden wel twee keer zo lang als gewone houtskool en leveren geconcentreerde warmte af.

Een geslaagde barbecue is natuurlijk niets zonder een lekker glas Grimbergen. Inspiratie nodig omtrent welke Grimbergen bij welk barbecuegerecht past? Wel, als aperitiefje kan een scampispies met een Grimbergen Goud je smaakpapillen al meteen laten dansen van genot. Bij gegrilde tonijn past dan weer een Grimbergen Blond. Om een zachtgebakken mozarellasmaak met sla en tomaat te vergezellen, kiezen wij regelmatig voor een Grimbergen Tripel. Dit bier is trouwens ook perfect bij alle soorten gevogelte.  En voor een Grimbergen Zomer is het dezer dagen ook het uitgelezen moment en die drinken we met een vis- en aspergerecht. Tenslotte smaakt een stuk lam of biefstuk eens zo lekker met een Grimbergen Dubbel. Het leven van een BBQ-chef, mooier wordt het niet, toch?

Voor meer tips kan je steeds terecht op volgende website