Ok
NL FR
Terug

31 / 12 / 2014

IJsberen onder de winterzon

Om te ijsberen hoef je deze winter niet naar de Noordpool. Wat je wel nodig hebt, is een stevige portie lef, een warme kamerjas en een Grimbergen Winter om je achteraf aan op te warmen. Spring jij deze winter in ijskoud water?

 

Zwemmen in de Noordzee, een vijver of het lokale zwembad? Wie wil tonen dat hij een echte beer is, zoekt ook in de winter het water op. Op verschillende plaatsen in heel het land kan je je wagen aan een ijsberenduik.

Wat is er zo leuk aan zo’n verfrissende plons? Het gevoel is met niets te vergelijken. Je krijgt tintelingen over je hele lijf en je krijgt het gevoel iets uniek te hebben gedaan. Zo’n duik is niet ongezond of gevaarlijk, behalve als je tot een risicogroep behoort. Het heeft zelfs dezelfde heilzame werking als een saunabezoek!

Bedoeling is wel dat je je opwarmt voordat je eraan begint. Ga eerst een rondje lopen, voordat je in het water duikt en je klauwen in het ijs steekt.

En de temperatuur? Die bedraagt tussen 2°C en 4°C. Voel je het al kriebelen? Zaterdag 3 januari kan je naar jaarlijkse gewoonte deelnemen aan de nieuwjaarsduik (http://www.nieuwjaarsduik.be/) in Oostende. Na je plons geniet je van een heerlijke Grimbergen Winter. Veel opwarmplezier!