Ok
NL FR
Terug

19 / 02 / 2014

Pik een graantje mee

Bier brouwen, begint op een akker met koren of een andere graansoort, zoals tarwe, haver of spelt. Graan is dan ook één van de belangrijkste bieringrediënten, en maakt de drank bijzonder rijk aan voedingsstoffen. Het bevat namelijk zowat alles wat gezond voor je is: vitamine B, mineralen, ijzer, antioxidanten, ...

 

Om de cirkel helemaal rond te maken: cerveza, het Spaanse woord voor bier, en Cervoise, het Oudfranse woord, verwijzen naar de graanoorsprong van de drank. De woorden vinden namelijk hun ontstaan bij Ceres, de graangodin en beschermster van de graanhandel. Graan wordt al van in de Oudheid gezien als krachtvoer. De Romeinen aten het voor ze aan hun marsen begonnen … en ook jij haalt er vast voldoende energie uit om je door deze werkweek te loodsen.

Geniet alvast van een krachtige Grimbergen en maak er een fijne avond van. Gezondheid.