Ok
NL FR
Terug

25 / 02 / 2014

Bier uit een bierkelder smaakt nóg beter

De wijnkelder ken je wellicht. Een koele, donkere ruimte die ervoor zorgt dat je wijn zich optimaal ontwikkelt. Maar heb je al gehoord van de bierkelder? Helemaal volgens hetzelfde principe als de wijnkelder zorgt die ervoor dat je ook je bier onder perfecte condities kan drinken. Geen kelder thuis? We geven je graag wat tips voor een optimale bewaring van je Grimbergen bier. 

 

Bier is een natuurproduct, met vervaldatum dus. Net daarom vragen je flesjes een koele en donkere opslagplaats, zoals een kast bijvoorbeeld. Zonlicht zou de smaak van je bier wel eens durven veranderen. Dat is trouwens ook de reden waarom we ons bier in donkerkleurige flesjes brouwen. Wil je bier bewaren dat hergist is op fles, zoals Grimbergen Goud of Tripel? Plaats deze dan steeds rechtop, zo kan het bezinksel naar de bodem zakken. Het voordeel van een kelder ten opzichte van een kast is wel dat die een constante temperatuur van om en bij de 8°C heeft, de ideale bewaartemperatuur. Al hangt de perfecte degustatietemperatuur dan weer af van je persoonlijke smaak natuurlijk ;-).